Smeštena je u prometnoj ulici u samom centru grada, dostupna  svima. Ono što je čini drugačijom od ostalih je skup iskusnih ORL lekara specijalista koji su prepoznati kao vrhunski stručnjaci u svojoj profesiji  ne smo u Nišu i republici već i van granica Srbije.

ORL centar RAMONDA je specijalizovana ORL ordinacija za lečenje uva, nosa i grla kod dece i odraslih.

„Naš tim lekara čine subspecijalisti koji se bave rino hirurgijom, rinologijom otohirurgijom i otologijom kao i tumor hirurgijom glave i vrata, tako da ORL centar RAMONDA obećava kompletno pruženu uslugu pacijentima“, Prim dr Miodrag Mitić, prvi čovek ORL ordinacije RAMONDA.

Ono po čemu je ova nova ordinacija jedinstvena je rano otkrivanje oštećenja sluha kod beba.

„Naša ordinacija  ima najsavremeniju opremu i aparate za rano otkrivanje oštećenja sluha kod beba, što je jako važno – jer kada otkrijemo ovaj poremećaj u prvih  15 dana do mesec dana od rođenja bebe imamo mogućnost da radimo rehabilitaciju sluha, ujedno da detetu omogućimo i pravilno razvijanje govora“, kaže Mitić.

U vrlo prijatnom ambijentu ove niške ORL ordinacije koriste se  najsavremeniji nemački  aparati kojima se meri sluh beba sa 100% pouzdanošću. Upravo upotrebom ovih vrhunskih aparata roditeljima se pruža informacija da li njihovo dete dobro čuje ili ne, RAMONDA se izdvaja upravo po tome.

Prim. dr Miodrag Mitić, ORL Ramonda

„Među prvima u ovom delu Srbije razvijamo centar za vestibologiju-vrtoglavicu. To do sada nismo imali priliku da priuštimo našim sugrađanima. U ovom kabinetu imamo najsavremeniji aparat za ispitivanje ravnoteže, HEAD-IMPULSE TEST  a kod nas se radi i BERA test (Brainstem evoked response audiometry) – to su dva najsavremenija aparata koji služe za postavljanje brže dijagnostike nestabilnosti i vrtoglavice koji većina ljudi ima. Nije potrebno da se ide odmah na snimanje skenerom ili magnet, vrlo je bitno da se nađe razlog vrtogavce, utvrdi na kom je nivou i da se pravovremeno leči“, kaže za Niške Vesti Mitić.

Pored ovih savremenih aparata ORL centar RAMONDA ima vrlo sofisticiranu optiku i endoskope  kojima se ulazi  u nos i nosne šupljine, kao i u predeo grkljana i samo ušće jednjaka a vizuelizacijom na ekranu dobija se uvid u strukture nosa  sinusa ali i strukture hipofarinksa-grkljana i aerodigestivnog raskršća, čime ovi vrsni lekari dobijaju kompletnu sliku o stanju pacijenata.

Lekari ORL centra RAMONDA rade i sa savremenim audiometrom i timpanometrom, gde se uz stručnost i aparaturu kojom raspolaže ova nova niška ordinacija, kompletira dijagnostički opseg u otorinolaringologiji i neurologiji za odrasle i decu.

 „Sve na jednom mestu – imamo mogućnost da sa sigurnošću postavimo pravovremenu dijagnozu oboljenja na glavi i vratu. Specijalisti i subspecijalisti iz audijologij, vestibulogije i hirurgije glave i vrata, estetske i rinohirurgije i njihovo dugogodišnje iskustvo su nešto čime naš tim može da se ponosi“, završava Prim dr Miodrag Mitić, vlasnik.

U šest ordinacija ORL centra u blizu 200 metara kvadratnih, na sedam najsavremenijih aparata sa tri decenije iskustva rade vrsni stručnjaci koji će brinuti o vašem zdravlju – Vaša RAMONDA.